Happy master

Jaarlijks onderhoud, tijd en waarde

Sommige systemen gebruiken we jaarlijks. Deze systemen hebben wat extra inwerk tijd nodig vanwege ons gebrek aan routine. Het kost dus extra tijd om dit systeem te onderhouden en die tijd nemen we er voor. Het is misschien een systeem dat we maar één keer per jaar gebruiken, maar wel belangrijk genoeg om te onderhouden. Dat blijkt uit gesprekken met de eindgebruikers.

Het is een legacy systeem. Dat houdt in dat de opslagmedia die we nodig hebben oude techniek bevat en dat moderne opslagmedia niet altijd toepasbaar zijn. We gebruiken apparatuur uit het vorige decennium, gemixt met opslag media van de laatste jaren. Deze mix is nodig, omdat de behoefte van de eindgebruikers vereist dat nieuwe opslagmedia worden gebruikt.

Het legacy systeem bestaat uit twee units, waarbij de belangrijkste taken vervuld worden door de hoofdunit. De tweede unit maakt in principe gebruik van de verwerkingscapaciteit van de hoofdunit. De hoofdunit is verbonden met de stroomvoorziening, de tweede unit is alleen verbonden met de hoofdunit.

Er kan gebruik gemaakt worden van twee verschillende stroombronnen, die eveneens beiden worden getest (220volt en 12volt). Verschillende kabels tussen hoofdunit en tweede unit brengen stroom en informatie over. Ook deze kabels worden jaarlijks getest.

Als alles in test opstelling functioneert, worden de opslagmedia voorbereid en gevuld. Ondanks de toename van capaciteit van de opslagmedia de laatste jaren, moeten we gebruik maken van FAT32 met blokken van 4096 bytes. Nu blijkt dat dit detail niet was gedocumenteerd, dus kostte dat meer tijd om uit te zoeken. In de eerste run functioneerde de opslagmedia dus niet goed in de units.

Nadat de testopstelling had bewezen dat alles functioneerde, zijn de units in de operatie gemonteerd en is het geheel nog een keer in productie getest. De eindgebruikers zijn in deze test meegenomen. Aansluitmedia zoals hoofdtelefoon zijn getest en de afstandsbediening is ook weer getest: de batterijen zijn nog goed.

Het heeft weer een aantal uren gekost om dit jaarlijkse festijn op te starten, maar het resultaat mag er zijn: Het vakantiereis ondersteunende systeem functioneert. Van het weekend kunnen we weer een lange autorit maken en zijn de kinderen op de achterbank recente filmpjes aan het kijken. Dan zal het vakantiereis ondersteunende systeem zijn toegevoegde waarde weer bewijzen.

Legacy systemen: Ford Focus Wagon 2012, Nikkei NPD910T 2017 auto DVD player.

Nieuwe opslag media: Toshiba USB Stick 16GB.

Fijne vakantie! 😊

Facebook
Twitter
LinkedIn

Contact

Neem contact op

Bel of WhatsApp: 06 14 248 278 Mail: richard@happymaster.nl

Algemeen

Volg mij