Happiness coach

Waar grote organisaties spreken over ‘betrokkenheid’ of ‘engagement’, spreek ik over werkgeluk of happiness at work. Dat zijn twee kanten van dezelfde medaille.

De truc is om de mogelijkheden in het werk en de capaciteiten van de medewerker goed op elkaar aan te laten sluiten. Meer energie krijgen van je werk en werken met teams die ‘gratis’ extra meters maken, gewoon omdat ze het leuk vinden of het écht goed willen doen. Dat wil toch iedereen!

Dat kan, dan heb je een omgeving nodig waar dat kan en moet je weten wat de medewerkers kunnen en willen. Dat kan best nog wel lastig zijn … en daar wil ik jou graag bij helpen.

Zelf een boek over dit onderwerp lezen kan ook: Employee Experience.

Eenvoudig en duidelijk beschreven hoe je een omgeving creëert waarin medewerkers floreren.

Als je met managers praat over werkgeluk, dan wordt daar vaak wat lacherig over gedaan. “Er moet hier gewoon gewerkt worden (haha)”. Maar als je in een persoonlijk gesprek voorbeelden aanhaalt waar medewerkers ongelukkig van worden en bespreekt hoe je dat aan kunt pakken, dan ontstaat er vaak ineens begrip. “Oja … zo had ik er niet naar gekeken”.

Heb je weleens een collega huilend aan het bureau gehad omdat het niet meer lukte of een teamlid die zei: “voor dit project wil ik niet meer werken”. Heb je ook weleens in een team gewerkt, waar problemen werden aangepakt met creatieve oplossingen en waar ruimte was voor respectvol uitwisselen van argumenten, waardoor de juiste beslissingen werden genomen?

Ik heb veel situaties meegemaakt in verschillende omgevingen. Maar in al die situaties was het de combinatie van ‘mens’ en ‘omgeving’ die leidde tot succes of falen. Daarmee zeg ik dus ook meteen dat succes zowel in de mens zit als in de omgeving en dat beiden aandacht nodig én aanpassing nodig hebben.

Wanneer ik met teams aan de slag ga, kijk ik vooral naar de team dynamiek en de omgeving waarin zij opereren. Als het om persoonlijke vraagstukken gaat, let ik vooral op de aansluiting van de persoon op de omgeving.

Wil je het eens over een andere boeg gooien en met een team meer werkgeluk ervaren organiseer dan een happiness@work(shop). Wil je persoonlijk aan de slag met jouw werkgeluk? Laten we dan kennis maken om samen jouw passie en kwaliteiten te ontdekken.

if you always do what you always did - Google Search | Einstein quotes,  Quotes, Words quotes